dinsdag 12 september 2023

Sander en Yvette pikken onze "handel" op in Tahiti, Moorea, Frans Polynesië

Zaterdag 5 augustus 2023 tot en met zaterdag 12 augustus 2023

Positie Opunohu Bay: 17°29.368 Z /149°51.055 W
Wij hebben via Facebook in Tahiti twee tweedehands vouwfietsen en een nieuwe wc-pomp gekocht en maakten hiervoor plannen om terug te zeilen naar Tahiti. Maar plots zagen we op Facebook dat Sander en Yvette van de "Blue Berryl" in Papeete waren en nog naar Moorea kwamen, dus op ons verzoek hebben zij onze "handel" opgehaald. Wanneer ze hier in Moorea aankomen, nodigen we ze eerst uit voor een dineetje, als goedmaker voor het ophalen van onze onderelen, én natuurlijk voor de gezelligheid. Verder beklimmen we samen met Sander en Yvette voor de tweede keer de Mont Rotui en maken we een wandeling naar de ananasvelden.


Het eerste uitzichtpunt vanuit Mont Rotui.

Het uitzicht blijft fantastisch.

Het donkerblauwe zeiljacht in het midden is de Blue Berryl, 
links ervan zeiljacht Rafiki.

Gedeelte van de klim is met behulp van lijnen.

Start vanuit het strand naar de ananasvelden.


We doen samen met hun nog een memorabele poging om op eigen regie te snorkelen met de bultrugwalvissen maar dat is helaas niet gelukt. Na een paar leuke dagen nemen we afscheid van elkaar: Sander en Yvette gaan verder naar het westen, zij gaan op pad naar Nieuw Zeeland.

De fietsen bevallen overigens prima, alleen verzetten onze lichamen zich tegen het gebruik van de specifieke "fiets-spiergroepen". We hebben al bijna 2 jaar niet meer op een fiets gezeten en onze bipsen zijn hier niet van gediend... Maar na een paar tochtjes op deze stalen rossen loopt alles toch weer gesmeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten