woensdag 19 juli 2023

Van Rotoava naar Tahiti met een heel konvooi, Frans Polynesië

Zondag 4 juni 2023 tot en met dinsdag 6 juni 2023

Positie Papeete: 17°33.163 Z /149°37.230 W
Na een goede week willen we toch weer verder naar een nieuwe eilanden-groep, de Society eilanden. Deze archipel ligt 250 nm van de Tuamotus en we schatten hier een kleine twee dagen over te doen. We zijn echter niet alleen. We varen samen met een viertal bekende boten:
- Onze Duitse vrienden van de "Kobel" met Adrian en Dagmar
- De Braziliaanse boot "Luthier" met Dorival en Catherina
- "Blue Beryl" met de Nederlanders Rob en Sander
- "Profasea" met de Amarikaan Robert en de Portugese Claudette

De eerste drie boten gaan naar Tahiti, alleen de Profasea zeilt verder naar Raiatea, met een tussenstop in Moorea, om de boot uit het water te halen. Het bijzondere is dat de eigenaren van de verschillende boten elkaar niet kennen en wij de verbindende factor zijn van al deze boten.



De Blue Beryl zet even de motor bij en komen naast ons varen. 
Zij maken van ons foto's en wij maken van de Blue Beryl foto's. 
Zij varen met een noodmast en aangepaste zeilen.  

De laatste nacht op zee zien we plotseling nog een AIS op onze navigatiecomputer verschijnen. Er heeft nog een Canadese boot zich aangesloten bij het konvooi, de Salty Ginger met als eigenaren Graham en Julie. We kennen hun nog van meer dan 10 jaar geleden in Barbuda! Zij hebben inmiddels een andere boot, maar de naam hebben ze gehouden. Midden in de nacht kletsen we kort over de marifoon en spreken af om later nog iets samen te organiseren.

Uitzicht op Tahiti vanaf het water.

Bij aankomst op de ankerplaats in Papeete/Tahiti worden we gelijk begroet door Joa van de Portugese boot Domum en Esther en Juan van de Spaanse boot Aventor. Beide hebben we voor het laatst gezien in Linton, Panama. We worden meteen na het ankeren uitgenodigd door Esther voor de lunch. Wat een warm welkom in Tahiti.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten