maandag 6 februari 2023

Baie Hanamoenoa, Tahuata, Frans Polynesië

Zondag 22 januari 2023 tot en met woensdag 25 januari 2023

Positie Baie Hanamoenoa: 09°54.463 Z /139°06.303 W
Vanmiddag komt het 3-wekelijkse bevoorradingsschip aangelopen in de baai van Hiva Oa en daarvoor moeten de zeilers plaatsmaken. We moeten óf elders in de baai ankeren óf de ankerbaai verlaten. Wij kiezen ervoor om naar het eiland iets ten zuiden van Hiva Oa te zeilen, Tahuata.

Tahuata ligt 10 nm zuid van Hiva Oa en de tocht is mooi bezeild. We gaan voor anker in een baai die behoorlijk populair is, gezien de 6-tal catamarans die hier al voor anker liggen. Deze baai, Baie Hanamoetoa, is onbewoond en heeft een prachtig Bounty-strand met dito palmbomen. Aan het einde van de dag is er een speciale sundowner/ankerborrel met een heerlijke variëteit van hapjes van verse tonijn (sushi en tonijn gebakken met sesamzaad en soyasaus), pittige gehaktballetjes met zoetzure chilisaus en kipsalade.


We kunnen met de bijboot niet aan het prachtige strand landen, de golven zijn veel te hoog. We zwemmen elke dag lekker naar het strand voor een kleine wandeling en een praatje met andere zeilers. Er komen hier ook elke dag toeristenbootjes van Vaitahu, het dorp in de baai verderop.

De toeristen worden geleerd hoe vuur te maken met een houtje en de binnenzijde van een kokosnoot, daarna wordt een hoofdband gemaakt. Wij worden uitgenodigd om mee te doen en zie hier het resultaat.

Op de laatste dag hier voor anker zwemmen we weer naar het mooie strand. We hebben echter te laat door dat de golfhoogte behoorlijk is toegenomen. Een paar meter voor het strand komt een grote roller achter ons door en smakt ons met veel geweld én zand op het strand.


2 opmerkingen:

  1. Dat zijn mooie verhalen en lekker eten. Geniet ervan. Maar wel voorzichtig met zwemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige natuur. Wij genieten van jullie geweldige beschrijvingen en foto's. Wat hebben de golven veel kracht om jullie zomaar op het strand te werpen! Wij wensen een mooie tijd op de eilanden.
    Lieve groet, Tante Mia en Carisima.

    BeantwoordenVerwijderen