maandag 17 december 2018

Naguargandup

Donderdag 22 november 2018 tot en met vrijdag 23 november 2018

Positie Naguargandup: 9°30.401 N 78°47.646 W
We gaan samen met de Zeester ankerop voor een tochtje van maar 5 nm naar Naguargandup. Er is namelijk een Amerikaanse feestdag te vieren, Thanksgiving. Dit is een feest waarbij het de bedoeling is om samen met familie en vrienden een feestmaal te bereiden en dit gezamenlijk te verorberen. In de Verenigde Staten is hiervoor traditioneel de kalkoen het haasje.

We worden door de Amerikaanse boot “Ketchie Chubi” uitgenodigd om bij hun samen met de bemanning van de Nautikel en de Zeester te komen eten. Marlene maakt voor de gelegenheid Spaghetti Carbonara en Dennis verwent het gezelschap met versgeschoten gerookte vis. Daarnaast zijn er nog twee kippetjes gegrild en dat alles samen wordt, samen met diverse bijlagen, opgepeuzeld tijdens een gezellig diner met aansluitende borrel.

De volgende dag wordt er weer gesnorkeld en tijdens deze tour weet ik een platvis aan mijn speer te rijgen. Deze vangst valt echter in het niet als je in de buurt van Dennis bent. Hij weet een enorme snapper, een flinke baracuda en een Spaanse makreel te schieten. Er wordt besloten om deze vangst tegen de avond op het strand op een houtvuur te grillen. Het wordt een gezellige avond al moet ik wel zeggen dat Marlene en ik niet erg fan zijn van deze strand-BBQ's. 

Dennis bereidt zijn eigen geschoten vis.

Loud, Kelly en Debbie in gesprek met de 3 Kuna mannen die op het eiland wonen.

Mooie volle maan.

Het zal de bloglezer weliswaar heel romantisch in de oren klinken, maar een strand barbecue in de tropen is overgewaardeerd:
- Het stikt van de zandvlooien en muggen op het strand na zonsondergang. Gelukkig kan een behoorlijke hoeveelheid DEET (en rum) de overlast hiervan redelijke onderdrukken.
- Het is donker, in de Carieb is het om 18:30 uur stikkedonker. De verlichting bestaat uit wat meegenomen LED lampjes en wat mijnwerkerslampjes die een paar personen dragen. Maar het blijft constant op de tast op zoek naar bestek, bekertjes, bier etc.
- Er is veel zand op het strand aanwezig. Het zand komt op het bestek, in de bijboot, in de tassen, in de kleding, in het eten, in de rum, en overal vind je 's morgens zand op de boot.

Onze voorkeurslocatie voor een barbecue is en blijft voor ons aan boord van een boot.
Desalniettemin was het een geslaagde afsluiting van ons verblijf met deze gezellige groep zeilers. Wij gaan morgen ankerop voor een zeiltocht richting Colombia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten