zondag 27 september 2015

Isla Grande, Panama

Maandag 21 september 2015 tot en zondag 27 september 2015

Positie Isla Linton: 9°36.716 N 79°35.159
De watermaker geeft weer problemen met de hoeveelheid gezuiverd water. Een paar weken geleden heb ik het “hart” van deze machine, de drukverhogingspomp (de zogenaamde Clark-pomp), uitgebouwd en gedemonteerd. Ik ontdekte dat een tweetal geperforeerde ringetjes die de membraamdruk reguleren, de annular rings, gebarsten waren. Deze onderdelen zijn alleen verkrijgbaar in Amerika. Maar aangezien we hier geen postadres hebben, is het moeilijk om betrouwbaar goederen hier naar toe te laten komen. Daarbij telt verder mee dat de Panamese posterijen heel onbetrouwbaar zijn. Via een zeiler hier in de baai kom ik aan een adres van een pakketdienst die gespecialiseerd is op bestellingen uit de VS. Na wat bellen en mailen worden de onderdelen besteld en na een tweetal weken is het dan zover: de spullen worden afgeleverd in Colon. Vervolgens neem ik de bus en na 5 uur in een bus gezeten te hebben, zijn twee nieuwe ringen aan boord van de Rafiki. Het inbouwen neemt maar een uurtje in beslag en gelukkig loopt de watermaker weer als vanouds.

We vieren deze week naast de 50-jarige verjaardag van Marlène ook de 50-jarige verjaardag van Ingrid op de Blabberboot, dus aan feestjes hebben we vooralsnog geen gebrek.

Om de extra calorieën van al dit feesten te verbranden, moet er gewandeld worden. We maken samen met de Sylver en de Blabber een mooie tocht op het eiland Isla Grande. De tocht loopt naar de noordzijde van het eiland waar een verlaten resort ligt. Gelukkig is het zwembad nog vol en kunnen we lekker afkoelen.


Het resort met zwembad staat al 3 jaar leeg en te koop. Het wordt nog steeds bijgehouden.


Met goed licht (zon) kun je de ondieptes goed zien liggen.

We moeten een paar keer berg op en weer af. Dit doet onze conditie goed.

Marlène en ik maken een paar dagen later nog een behoorlijk pittig uitstapje met de kano naar Panamarina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten