zondag 19 juli 2015

Holandes Cays, Panama

Maandag 6 juli t/m zondag 19 juli 2015.

Positie Holandes Cays: 9°35.365 N 78°40.477
We verblijven twee weken op de ankerplaats in de Holandes Cays. We genieten van de fabelachtige omgeving en relaxen aan boord. We doen wat onderhoud aan de boot en zorgen dat de Rafiki in topconditie is en blijft. We maken kennis met een producent van juwelen en horloges uit Zwitserland, Urs met zijn zoon Laurenz op de grote catamaran “Le Point Blue”. Met hun gaan we een paar keer samen snorkelen. We borrelen nog een paar keer met Redge en Debby en met Herb en Margo uit Florida. Bijna elke middag gaan we snorkelen tussen de fantastisch mooie koraalriffen rondom de ankerplek. We oefenen met de speargun en we hebben steeds vaker succes. Deze twee weken hebben we 4 flinke kreeften en 4 snappers weten te vangen.

Het is regenseizoen in deze regio maar in deze eilandengroep, ongeveer 20 km van het vaste land, worden maar zelden wolken gevormd. Het regent toch wel regelmatig maar het is overwegend droog en zonnig.

Alleen maar palmeneilanden met verlaten bountystranden en koraalriffen rondom onze ankerplek. 

De parlevinkers, de “veggie-boats”, laten het in deze periode hier op de Holandes Cays afweten. Doordat de meeste boten voor het regenseizoen afgemeerd zijn bij de Lemon Cays en in de jachthavens bij Colon, Puerto Linton en Portobelo, zijn er niet meer genoeg klanten en nemen ze niet meer de moeite om hier naar toe te varen. En dus moeten we interen op de voorraden. Om dit te voorkomen is het natuurlijk extra leuk om zoveel mogelijk vis te vangen. Ook pikken we regelmatig wat kokosnoten op de omringende eilanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten