donderdag 30 juli 2015

East Lemon Cays, Panama

Dinsdag 21 juli t/m donderdag 30 juli 2015

Positie Yansaladup: 9°34.450 N 78°51.279
Het is een heerlijk rustige ankerplek. Het is een leuk weerzien met Lorenzo en Joyce van de Eileen Farrell en hun twee lieve katten. Ook ontmoeten we de Oostenrijkse opvarenden van de Muoza, Gunther en Gerlinde uit Innsbruck. Zij hebben in oktober 2014 een Hallberg Rassy 35 gekocht in Martinique. Een soortgelijke boot als de boot van Stephan, de Sawadi. Loud repareert hun koelkast en zij maken voor ons een typisch Oostenrijks gerecht, namelijk kasespatzeln. Wij zorgen natuurlijk voor een typisch Nederlands gerecht en dat wordt Indonesisch….

We gaan met Gunther en Gerlinde ook een middagje relaxen op het eiland Yansaladup. We worden hier hartelijk ontvangen door de vriendelijke Kuna bewoners. We hebben de hangmat, iets te lezen en voor de beweging de kano meegenomen. 

Yansaladup, een vriendelijk en opgeruimd eiland. Het eiland heeft 11 bewoners, welke rouleren.

Hangmat hangt boven het water tussen twee palmbomen. Heerlijk in de schaduw.


Bewoner van het eiland Yansaladup komt net terug met de visvangst.

Tijdens ons verblijf wordt er op de boot van Stephan, hij is 4 weken naar Duitsland, ingebroken en worden in de boot twee zonnepanelen gestolen. Daarnaast krijgen we te horen dat er ook een tweetal dinghy’s gestolen zijn in Kuna Yala. Is dit de prijs voor het toenemende aantal toeristen?

Na het zwemmen krijgen we beide een lichte elektrische schok als we aan boord klimmen. Na wat metingen blijkt dat er een lekstroom is bij de windgenerator. De windgenerator wordt vervolgens twee maal van de mast gehaald en we denken dat het probleem opgelost is.

De mooie snorkelplekken liggen op deze ankerplek allemaal erg ver weg en we vinden het leuker om vanaf de boot te kunnen snorkelen. Daarom gaan we morgen ankerop naar het westelijke gedeelte van de Cayos Lemon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten