zondag 9 juni 2013

Roseau (Dominica) – Fort de France (Martinique)

Maandag 3 juni 2013 tot en met zondag 9 juni 2013

Positie Fort de France: 14°36.019' N 61°04.135 W
De laptop heeft met een sierlijke rookpluim de geest gegeven. We hebben nu alleen nog een stokoude laptop en de navigatiecomputer ter beschikking. Internet via de bullet is voor deze machine te veel gevraagd en daarom kunnen we alleen nog maar met de Ipad aan de kant op internet. Het blog bijwerken aan boord kan nog wel, maar de blogstukjes op internet plaatsen is een moeilijke klus. We besluiten om zo snel mogelijk een nieuwe laptop te kopen en dan het blog bij te werken. Helaas is dit blijkbaar de goden verzoeken, ook onze reserve laptop geeft een dag later de geest met ook een rookpluim en dit keer met behoorlijk wat stank van verbrande printplaten. Als aan het einde van deze week ook nog het scherm van de navigatiecomputer uitvalt is de Rafiki niet meer online.....de zoutpleuris heeft dit keer gewonnen. Ook het plan om in Martinique een nieuwe PC te kopen laten we varen. De computers zijn niet alleen in de Franse taal, maar ook het toetsenbord is anders, AZERTY in plaats van ons gewone QWERTY. We zijn dus genoodzaakt om een internetpauze in te lassen totdat we in Trinidad zijn. Hier kunnen we een nieuwe laptop kopen.

We zijn in Martinique gestopt voor oa de laptop (zoals eerder gezegd, niet kunnen slagen) en de voorraad in de boot aanvullen. Martinique is een prima plek om te bunkeren. Verder ligt in de baai nog de Bella Ciao. Reinhilde heeft voor ons een heerlijke makreel gerookt en klaargemaakt met gebakken aardappelen in de schil. Een erg gezellige avond met een heerlijke maaltijd. 

Op zondag 9 juni 2013 zijn er diverse activiteiten op het strand. Een reddingsvlot wordt opgeblazen en enkele drenkelingen worden in het reddingsvlot gehesen. Het was leuk om te zien.
Fort de France.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten