donderdag 20 juni 2013

Charlotteville (Tobago)

Donderdag 13 juni 2013 tot Donderdag 20 juni 2013

Positie Charlotteville: 11°19.812' N 60°33.151 W
Voordat we hier nieuwe diesel tanken, wordt eerst de tank via het mangat schoongemaakt. Als het mangat opengemaakt wordt, blijkt dat er nog nauwelijks diesel in de tank te zijn, nog ongeveer 5 liter! Het blijkt dat we de gehele reis uitgegaan zijn van een verkeerde tankinhoud. Deze is niet 320 liter (zoals wij dachten), maar 250 liter. In de verkoopfolder stond dat de tankinhoud ongeveer 320 liter is. Marlene zoekt verder en vindt de verkoopfolder van Aphrodite van een kleine 30 jaar geleden en hierin staat dat de tankinhoud ongeveer 240 liter is. Dat we dat niet wisten... De tank wordt goed schoongemaakt en de voorfilter en de dieselfilter worden vernieuwd.

We liggen in een bekende baai, waar we precies een jaar geleden ook voor anker lagen. Toen lagen we hier met de Rufus en de Zwerver, nu zien we een jaar later ook weer twee bekenden hier liggen. Ten eerste ligt hier de Ier Kiran, die rondom dit eiland vaart en altijd jonge gasten aan boord heeft. Ook maken we weer opnieuw kennis met de Franse Roman. Hij lag hier vorig jaar met een kleine catamaran. Hij heeft nu in St. Lucia een nieuwe boot gekocht, een monohull.

Eenmaal aan land worden we door een aantal dorpelingen weer herkend en hartelijk begroet. De sfeer in dit plaatsje is meteen weer vriendelijk en zeer hartelijk en we weten meteen weer waarom dit plaatsje op Tobago voor ons de mooiste plek is in de hele Carieb.
We kopen verse tonijn direct van de visser voor een luttele 3 euro per kg, schoongemaakt en in moten gehakt. We genieten elke dag van verse tonijn die we rauw als sushi of carpaccio eten of kort bakken in de grillpan. We wonen de verjaardag van Kiran bij en we krijgen deze week ook bezoek van Erik en Ernie van de Gabber. We hebben de Gabber voor het laatst gezien in Dakar, Senegal. Erik en Ernie van de Gabber liggen voor anker in Store Bay, in het zuiden van Tobago en zijn met de bus naar Charlotteville gekomen. We kletsen gezellig bij en we spreken af dat we de volgende week in Store Bay voor anker zullen gaan. In het dorp liggen de mango´s te gisten op straat, iedereen is vriendelijk, de ankerplek is super rustig en het natuurschoon boven én onder water is overdonderend. Charlotteville is “the place to be!”.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten