vrijdag 23 september 2011

Baiona 22/9-2011, bezoek Vigo

Donderdag 22 september 

Vandaag staat cultuur op het programma. We gaan met de bus naar de havenstad Vigo, een grote plaats verderop in de Ria. De stad heeft een aantal grote jachthavens en heeft een grote zeehaven. We hebben een bezoek gebracht aan het antieke gedeelte van Vigo en we hebben “gestad”, een onderhoudende dag. Bij terugkomst op de Rafiki komen 2 jongens van de Victoria langszij en nodigen ons uit voor een kop koffie te drinken met de schipper van het Deense jacht de Victoria.
De schipper is Harry Bolt een ex-schipper op een vissersboot. Heeft jaren gewerkt en gewoond in Denemarken. Hij is nu schipper van de Victoria, een aluminium boot, gebouwd in 1983 naar een ontwerp van een houten schip uit 1870. Het schip heeft nog houten masten. Een enorm grote boot. Dit schip is een “heropvoedingsboot” voor probleemkinderen van 15 – 18 jaar in Denemarken. Denk hierbij aan kinderen uit een drugs- of crimineel milieu. Met de Victoria kunnen maximaal 3 probleemkinderen mee. Ze krijgen les van Anna (lerares), Laif is navigator en Harry is de schipper. Ze zijn nu op weg met twee jongeren naar de Carieb. Ik denk dat we met deze aanpak van probleemjongeren in Nederland geen politieke meerderheid krijgen, maar in Denemarken doen ze dit dus wel.
Harry heeft al in de Carieb gevaren en met hem praten we over mooie plaatsen, uitdagingen en gevaren in met name Panama. Een leuke ontmoeting. We zullen elkaar zeker nog tegenkomen want we hebben dezelfde route voor de boeg.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten