maandag 2 januari 2023

Maandag 2 januari 2023, dag 18 oversteek Galapagos - Frans Polynesië

Het weer blijft konstant, de wind is nu stabiel oost met een een kracht van 4-5 Bf, prima voor ons om goede vaart te houden. De golven zijn wel aan de hoge kant, 2-2,5 meter, dus het is niet erg comfortabel.

Onze gevederde vriend, de laatste Jan-van-Gent, is na 3.500 km(!) meeliften, weggevlogen. We zijn nu eindelijk zonder vogels, en wat nog belangrijker is, zonder nieuwe shit (ze schijten de hele dag door).

We hebben ons aankomstdoel vanmorgen wederom gewijzigd. We hebben besloten om toch naar Fatu Hiva te gaan en niet naar Hiva Oa. Hier kunnen we weliswaar niet inklaren, maar we willen toch dit eiland al eerste bezoeken. Dit eiland ligt in het zuidoosten van de Markiezen, waardoor we daarna alle eilanden met de wind in de rug makkelijk kunnen bezeilen.
Een andere en ook niet onbelangrijke reden om hier als eerste te stoppen is de beroemde ankerbaai. Deze baai staat op heel veel foto's en staat te boek als de mooiste van de wereld. En hier willen we natuurlijk, na een kleine drie weken alleen water, aankomen.
Het is de moeite waard om dit op internet eens op te zoeken. Google maar eens naar "Marquesas" en "Fatu Hiva" of "baie Hanavave" en je zult meteen foto's van deze baai zien!

Wij zijn al een beetje in de feeststemming, "we ruiken de stal".

Onze positie: 7*37Z/134*21W
Nog te gaan: 310 NM, 575 km (We verwachten as woensdag aan te komen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten