dinsdag 7 februari 2017

Cayo Rosario – Cienfuegos, Cuba

Vrijdag 30 december 2016 en Zaterdag 31 december 2016

Positie Cienfuegos: 22°07.500 N 80°27.248
Het is inmiddels 30 december en we willen het liefste oudejaarsavond in Cienfuegos vieren. We weten in een nagenoeg geheel bezeilde tocht in de vroege morgen van 31 december Marina Marlin in onze geliefde stad Cienfuegos te bereiken. Twee opvallende zaken van deze overtocht van 110 nm wil ik nog graag melden. Ten eerste betreft het de vangst van een mooie tonijn. Bij het binnenhalen van deze lekkernij blijkt dat er nog meer liefhebbers van Sushi in deze wateren rondzwemmen. Met een hap van “iets groots” hangt nog maar de helft van de tonijn aan het haakje!


Het tweede betreft een ontmoeting op volle zee. In de middag tijdens deze overtocht worden we op de VHF opgeroepen door onze vrienden van de “Pink Panther”. We hebben met volledig verschillende vetrekdata en met totaal verschillende routes de tocht van 800 nm vanuit de Rio Dulce in Guatemala (bijna) volbracht, en we komen ons op volle zee, 40 nm buitengaats van de invaart van de baai van Cienfuegos, op een afstand van 100 meter tegen! Wat een toeval.

Met een mooie zonsondergang varen we de laatste dag van het jaar in.

Het inklaren gaat vlot en vriendelijk en we worden meteen door de havenmeester herkend, het is een leuk weerzien, het voelt een beetje als “thuiskomen”.

In de late middag gaan we nog samen met de bemanning van de “Pink Panther” van een gecombineerde ankerborrel en oudejaarsavond genieten. Omdat we de afgelopen nacht maar een uurtje of twee geslapen hebben, maken we het vuurwerk dit jaar niet mee. Om 22:00 uur liggen we al moe maar heel voldaan op een oor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten