maandag 12 december 2016

Fronteras, Guatemala

Zaterdag 22 oktober 2016 tot en met zaterdag 12 november 2016

Positie Fronteras: 15°39.591 N 88°59.653 W
We ontvangen een windmeter en een dieptemeter vanuit Engeland, meegenomen door onze vrienden van de “Moonstone”. De stuurautomaat en wat kleine elektro-onderdelen komen uit Nederland, meegebracht door Wil en Diana van de “Cornelis”. Als beloning voor de koeriersdiensten worden de bemanningen van de Cornelis en van de Moonstone een geheel verzorgd diner aangeboden, aan boord van onze Rafiki.

Alles wordt getest en ingebouwd en de de Rafiki is weer klaar voor veilige overtochten op zee. Alleen voor de RADAR hebben we nog geen vervanging gevonden.

We maken weer plannen voor het nieuwe “vaarseizoen” en we zijn al begonnen met het bunkeren van de belangrijkste houdbare levensmiddelen.

De doorgaande weg loopt midden door Fronteras. Het is er altijd druk. Naast zwaar vrachtverkeer zie je de busjes (de collectivo's) de tuk tuks, handkarren met enorme ladingen, bromfietsen en wandelaars.

Zoals de lezers al weten is onze tochtplanning altijd erg onbetrouwbaar maar zoals het er nu uitziet, gaan we eerst naar de eilanden van Belize en vervolgens naar Mexico of Cuba.

Op de ankerplaats wordt het weer drukker. Dagelijks komen er cruisers terug vanuit hun woonland, waar ze 3 tot 6 maanden per jaar verblijven. Vooral Amerikanen brengen hun tijd deels in Amerika door en deels in Guatemala/Belize/Mexico. Verder komen ze meestal niet. De marina heeft het druk, dagelijks worden er diverse schepen te water gelaten.

Tijdens ons eerste bezoek aan Cuba hebben we een tweetal weken opgetrokken met Hans en Bettina met hun catamaran “Pink Panther”. We komen hun deze periode hier in Guatemala weer tegen en we organiseren meteen een gepast “Cuba-feest” op de “Pink Panther”, compleet met Cubaanse sigaren en Cubaanse rum. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten