dinsdag 17 september 2013

Curaçao, waterfabriek

Woensdag 11 september tot en met dinsdag 17 september 2013 

Positie Curaçao: 12°04.890' N 68°51.742 W
Vrijdag 13 september gaan we met Ton, Petra, Marjolijn, Marijn, Senne, Wesley, Jaap en Laura naar de waterfabriek. We krijgen een rondleiding over het terrein, waar het water voor Curaçao gemaakt wordt. In dit bedrijf maken ze van zout water zoet water volgens 2 methoden, namelijk omgekeerde osmose en vacuumdestilatie.


Chemisch laboratorium.

Hier wordt ons water, gemaakt op onze eigen boot dmv omgekeerde osmose, getest.

Bacterieel laboratorium.


Controlekamer.

Het was een leerzaam en gezellig dagje. Enige nadeel is dat we moesten komen met kleding die de armen en benen bedekken, dus lange broek, blouse of T-shirt met lange mouwen, sokken en dichte schoenen. Pff wat is dat warm bij een temperatuur boven de 30 graden.

Net voor we naar binnen gaan, trekken we ons nog allemaal iets aan met lange mouwen. Niet meer gewend.

Op de terugweg stoppen wij nog bij Budget Marine. De aquamarijn heeft hier een nieuwe dinghy besteld.
Nieuwe dinghy voor de Aquamarijn.

Na de rondleiding ronden we de werkzaamheden op de boot af. Marlène heeft het grootste deel van onze slaaphut geverfd, de boot wordt opgeruimd en de spullen die overbodig zijn, worden ingepakt om mee te nemen naar Nederland. Loud maakt de boot klaar voor een periode alleen. Windgenerator en enkele zonnepanelen worden afgekoppeld, de watermaker wordt geconserveerd, de afsluiters gaan dicht, de dinghy wordt leeg gelaten en aan boord getild etc. We zijn blij als alles klaar is en we naar het vliegveld kunnen vertrekken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten